Excite

Als alleenstaande dansen: is dat mogelijk?

Alleenstaande dansen, of als alleenstaande dansen? Het is maar het hoe je het noemt. Hier vind je in ieder geval een aantal tips, zodat je als alleenstaande toch weet wat je wel kunt bij het dansen.

Stijldansen als alleenstaande

Vaak wordt er gedacht dat je alleen kunt stijldansen wanneer je je als koppel inschrijft. Helaas is dit niet altijd mogelijk en veel dansscholen houden hier ook rekening mee. Bijna elke dansschool organiseert wel een ontmoetingsavond waar mannelijke en vrouwelijke dansers elkaar kunnen ontmoeten en een koppel kunnen vormen. Ook zijn er veel dansscholen waar assistent-dansers, dansers van hogere groepen, de lagere klassen begeleiden. Beide manieren helpen bij het vinden van een danspartner, zonder dat je er zelf een mee hoeft te nemen.

Streetdance

Wanneer je wat actiever bent en van wat minder klassiek dansen houdt, is het streetdance wellicht wat voor jou. Voor het streetdance is totaal geen danspartner nodig. Je danst daarbij in een groep, vaak op een hiphopachtig nummer. Streetdance is voornamelijk populair onder de jongeren, maar ook onder de oudere deelnemers is een groei te zien. Het wordt dus steeds gemakkelijker om, ongeacht je leeftijd, mee te doen met de streetdancelessen in een dansschool.

Zumba

Het is nog niet heel lang bekend in Nederland, maar ook het Zumba kan groot dansplezier opleveren. Vaak worden deze lessen gegeven in de sportschool, maar ook dansscholen beginnen de trend te volgen. Qua prijs maakt het vaak niet uit of je bij een sportschool of de dansschool aan Zumba doet.

Leuk contact met mannen

Wat voor dansen je ook doet, vaak komt het contact met mannen vanzelf. Het verhaaltje dat de meeste dansende mannen homo zijn, is dan ook niet waar. Er zijn genoeg mannen die dol zijn op dansen, maar die gewoon een vriendinnetje willen. Het beginnen met dansen is geen garantie op het vinden van een vriend, maar het vergroot in ieder geval wel je kansen. Waarom zou je de gok dus niet wagen? Je zult in ieder geval een voorbeeld zijn voor alle alleenstaande dansers bij jou in de buurt en wie weet wordt het dansen als alleenstaande wel de nieuwe hype!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020