Excite

Afvallen en sporten

Afvallen en sporten

Afvallen is erg moeilijk en veel mensen willen graag die extra kilo's kwijtraken. Hiervoor proberen ze allerlei diëten uit, maar dit is niet verstandig. Sporten is wel altijd een zeer goede manier om flink af te vallen. Zeker als je dit in combinatie met gezond eten doet. Wanneer je veel beweegt zal je huid er sowieso strakker uit gaan zien.

Aankomen door het sporten?

Sporten lijkt vaak weinig effect te hebben, wanneer je de weegschaal moet geloven. Veel mensen komen namelijk aan wanneer ze gaan sporten. Dit is best logisch: spieren wegen meer dan vet. Je verbrandt vet en bouwt spieren op. Hierdoor lijkt het net alsof je zwaarder wordt. Het kan dus raadzaam zijn om je buikomvang te meten in plaats van je gewicht. Je zult dan zien dat je echt vet kwijt raakt als je veel sport!

Hoe veel sporten?

Heel veel mensen overdrijven wanneer ze willen afvallen. Ze gaan meteen iedere dag twee uur sporten en na een paar weken houden ze het weer voor gezien. Het is belangrijk om te sporten, maar maak er geen obsessie van. Een half uur bewegen per dag kan al verschil maken. Je kunt er ook voor kiezen om een paar vaste sportdagen te hebben. Ga bijvoorbeeld op maandag en donderdag naar de sportschool. Tussendoor kunnen je spieren dan even tot rust komen.

Welke sport?

Het belangrijkste is om een sport te zoeken die bij je past en waar je met plezier naartoe gaat. Sommige mensen gaan graag naar de sportschool voor de apparaten, terwijl anderen er liever groepslessen hebben. Je kunt ook gaan zwemmen, tennissen of hardlopen. Misschien vind je dansen wel leuk, dan kun je kiezen voor Zumba, Linedance of een andere leuke dansvorm. Of misschien heb je juist veel meer met vechtsporten als Karate of Kung Fu. Zelfs met de Wii spelcomputer kun je lekker in beweging komen! Het maakt niet uit hoe je beweegt, zolang je maar actief bent!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020