Excite

Afvallen: welk dieet kies je?

Afvallen en dieet

Een dieet volgen wanneer je wilt afvallen, is niet altijd een goed idee. Immers krijg je dan vaak te weinig voedingsstoffen binnen. Voor de korte termijn kan dit handig zijn, maar als je echt veel wilt afvallen is het beter om je levensstijl aan te passen. Toch kan het volgen van een dieet dus wel van pas komen, bijvoorbeeld omdat je nog net in die jurk wilt passen voor je bruiloft. Zolang je niet te veel wilt afvallen met een dieet, kun je prima een tijdje lijnen. Maar welk dieet kies je?

Erg veel keuze

Er zijn ontzettend veel diëten te vinden. Deze hebben allemaal een andere basis. Bij het ene dieet eet je helemaal geen vlees, bij het andere eet je de hele dag door kleine porties. Hoe weet je nou welk dieet het beste is? Helaas, het is moeilijk om dit zomaar te beantwoorden. Iedereen reageert anders op een dieet. Wat voor de een goed werkt, kan voor de ander een ramp zijn.

Hoe zit het dieet in elkaar?

Het is vooral heel belangrijk om te kijken welk dieet bij jou past. Dus hoe zit een dieet in elkaar? Staan er dingen op het menu die je ook wel lekker vindt? Wanneer je een dieet kiest waarbij alles je eigenlijk tegenspreekt, zal het een hel zijn om het vol te houden. Je kunt dus beter een dieet kiezen dat bij jouw smaak en wensen past.

Pas op voor het crashdieet

Soms wordt er beloofd dat je talloze kilo's in een week kunt afvallen. Pas hier voor op. Wanneer je 30 eieren in de week moet eten en niet heel veel meer, dan krijg je echt veel te weinig voedingsstoffen binnen. Kijk ook goed naar het aantal calorieën. Het is niet gezond om veel te weinig calorieën binnen te krijgen en dit wil je dan ook zien te voorkomen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021