Excite

Klaar met studeren? Geef een afstudeerfeest!

Studeren is soms hard werken. Uitslapen, nachtjes doorhalen, flink doorzakken in de kroeg en oh ja, al die boeken en tentamens, die hoorden er ook nog bij. Even serieus: studeren is soms behoorlijk afzien. Volhouden, doorzetten en de moed er in houden zijn noodzakelijk om je studie tot een goed einde te brengen. Is dit je eenmaal gelukt, dan wil je natuurlijk een spetterend afstudeerfeest geven!

Hoe organiseer je een afstudeerfeest?

Een afstudeerfeest geef je natuurlijk niet zomaar. Je hebt een belangrijke mijlpaal in je leven behaald en daar mag je best even bij stilstaan. Dus wil je je feest het liefst zo goed mogelijk georganiseerd hebben. Hoe doe je dat?

Let op het budget

Een van de gemakkelijkste manieren om een grootschalig feest te organiseren, is door dit uit te besteden. Minpuntje: hiervoor moet je soms diep in de buidel tasten. Door de organisatie in eigen handen te houden, kan je jezelf veel geld besparen.

Bepaal de locatie

Wil je je feest thuis houden of wil je er ergens een kroeg of zaal voor afhuren? Thuis is natuurlijk het goedkoopst, maar of je de ruimte hebt voor al die mensen is nog maar de vraag. Je zou je licht eens kunnen opsteken bij het plaatselijk café. Misschien kan je een dealtje maken met de eigenaar: studenten weten over het algemeen wel wat doordrinken is, dus misschien kan je voor een habbekrats terecht (want de omzet zal goed zijn).

Eten en drinken

Wanneer je je feest thuis houdt, moet je je gasten natuurlijk wel genoeg eten en drinken voorzetten. Ook zonder een cateringbedrijf in de arm te nemen, kan je gemakkelijk zorgen voor afdoende spijs: organiseer gewoon een Amerikaans afstudeerfeest en laat iedereen wat te eten en drinken meenemen. Met elkaar afstemmen is dan wel zo handig: je wil natuurlijk niet op de avond zelf met dertig zakken naturel chips zitten maar zonder toastjes.

Dresscode en muziek

Het is wel zo leuk om voor je afstudeerfeest een dresscode op te stellen. Ook een themafeest is een echte aanrader! Zorg voor passende aankleding van de feestlocatie en huur een dj in (dit kan ook die pukkelige puber van de overkant zijn, is vaak wel zo goedkoop) om je avond op te leuken met knallende muziek. Veel plezier!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020