Excite

Action groeit sterk in Nederland

  • © Getty Images
Budgetwinkel Action doet het ontzettend goed in Nederland. De winkelketen blijft groeien en zag haar omzet vorig jaar met maar liefst 30 procent toenemen tot 1,5 miljard euro. Ook internationaal gezien doet het bedrijf goede zaken. Ook het jaar ervoor groeiden de verkopen van de Action al met 30 procent.

Bijkomend goed nieuws voor de winkelketen is dat deze ook steeds winstgevender wordt. Vorig jaar boekte Action een nettowinst van 70,4 miljoen euro. In 2012 lag de winst nog op een kleine 25 miljoen euro. In 2013 was al een behoorlijke stijging te zien. Toen maakte het bedrijf 43 miljoen euro winst. Action krijgt er ook steeds meer filialen bij. Vorig jaar werden maar liefst 108 nieuwe winkels geopend. Hiervan zijn er 21 in Nederland te vinden, 25 in België, 23 in Duitsland en 39 in Frankrijk.

Action verwacht dit jaar ook weer meer nieuwe vestigingen te openen. Dat zouden er zelfs nog meer moeten worden dan vorig jaar. Dit is ook goed voor de banenmarkt, want volgens topman Ronald van der Mark hebben de uitbreidingen en de opening van een nieuw distributiecentrum in Echt maar liefst 5000 nieuwe banen opgeleverd. Dit betekent dat het totale aantal medewerkers vorig jaar van ongeveer 16.500 naar meer dan 22.000 is gegroeid.

Dat Action verder ook nog grootse plannen heeft lijkt te blijken uit de geruchten dat het bedrijf de beurs op wil gaan. Hoewel hierover donderdag nog geen nieuwe informatie kon geven, liet het bedrijf eerder al doorschemeren dat het op de termijn een beursgang wel een logische stap zou vinden. Op dit moment richt het bedrijf zich echter vooral op verdere groei.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021