Excite

3 dingen die je MOET weten als je introvert bent

Voor introverte mensen ziet de wereld er anders uit dan voor extraverte mensen. Waar extraverte mensen het leuk vinden om anderen te ontmoeten en daar energie uit halen, hebben introverte mensen ook tijd voor zichzelf nodig. Meer dan introverte mensen. Als zij moeten functioneren in groepen, dan kost ze dat veel energie en die energie krijgen ze alleen terug, als ze weer af en toe even op zichzelf kunnen opladen. Als je weet dat je introvert bent, dan is het goed om de volgende dingen in je oren te knopen. Op die manier voorkom je dat je uitgeput raakt door alle dingen om je heen en kun je goed functioneren, op een manier die bij je past.
    © Getty Images

Je MAG vroeg weg gaan

Ben je op een feestje? Dan is het helemaal niet erg om vroeg weg te gaan. Als je moe bent, dan kun je gewoon zeggen dat je moe bent en dat je naar huis gaat. Daar hoef je geen toestemming voor te vragen en het is ook echt niet vreemd. Het is juist goed voor je om je eigen gevoelens te erkennen en daar iets mee te doen.
    © Getty Images

Spreek apart af met vrienden

Ben jij ook beter één-op-één dan in een groep? Spreek dan gewoon af en toe apart af met je vrienden. Ja, dat kost misschien meer tijd, maar het levert vaak ook meer energie op. Als je regelmatig afspreekt blijf je bovendien bij, waardoor de afspraakjes niet altijd heel lang hoeven te duren. Met enige regelmaat een kopje koffie drinken of lunchen is bijvoorbeeld een goed idee. Als je bevriend bent met iemand die extravert is en je bent bang dat diegene het gezellig vindt om meerdere mensen mee te nemen, geef dan vooraf gewoon aan dat je graag even wat één-op-één tijd met diegene hebt. Ook dat is helemaal niet erg!
    © Getty Images

Spreek eens met jezelf af

Maak ook elke week wat tijd voor jezelf vrij, wat 'introverte tijd'. Zeker als je de hele dag door met mensen te maken hebt, dan is het belangrijk om wat tijd voor jezelf te hebben. Ga dan lekker sporten, lees een boek, ga schilderen of doe iets anders waarvan je helemaal op kunt laden. Het kan ook een goed idee zijn om even naar een koffiewinkeltje te gaan. Daar kan het best een beetje druk zijn, maar iedereen is er vaak met eigen dingen bezig, waardoor je wel wat gezelligheid hebt, maar ook gewoon je eigen ding kunt doen. In de Verenigde Staten is dit gebruik inmiddels helemaal ingeburgerd voor introverte mensen.
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020